- Ҳиною басмаро баробар омехта, ба мўятон молед, ранги мўятон тобиши сурхи зардгун мегирад.
- Барои нарехтани мўй 1 зардии тухм, 1 қошуқ оби пиёз ва 1 қошуқ ҷурғотро омехта, ба пўсти саратон молед.
- Барои он ки мўи саратон ҷилодор гашта, аз рехтан монад, ба об якчанд қатра лимў ё сирко чаконед ва саратонро обгардон кунед.
- Ба пўсти саратон афшураи сирпиёзи кўфтаро бо равғани маска (1:1) молед, мўи сар мустаҳкам шуда ҷилодор мешавад.
- ардии тухмро бо каме равғани растанӣ омехта, саратонро шўед, мўятон тоза, мулоим ва ҷилодор мешавад.
- Қабл аз шустани мўйи сар ба он равғани беданҷири (касторовое масла) гармкардашударо молида, баъди шустан сарпўши полиэтиленӣ пўшед ва бо сачоқ печонед. Мўйҳоятон абрешимӣ ва фаххак мешаванд.
- 3 қошуқи ошхўрӣ чойи сиёҳро дар 200 гр оби ҷўшонидашуда дам партофта, баъди 20 дақиқа бо пахта мўятонро тар кунед. Баъди ин сар нашўед. Мўятон сурхи қаҳваранг мегардад.
- Гули бобунаро (ромашка) дар об ҷўшонида, бо он саратонро чайқонед, ранги мўятон тиллої мешавад. 50 гр пўсти пиёзро дар 200 гр об ҷўшонед ва саратонро чайқонед. Ранги мўятон сурхи норинҷӣ мегардад.
- 1 зардии тухм ва 1 қошуқи ошхўрӣ равғани мушхор (репейное масла)-ро омехта, ба мўятон молед ва баъди 30 дақиқа бо оби нимгарм шўед, решаҳои мўй боқувват мешаванд.
Ҳусния Ҳафизова